Aan het werk

Wij kunnen vertellen hoe het is om via Galjema Detachering aan het werk te gaan, maar we laten natuurlijk liever onze professionals aan het woord. Daarom hebben we aan een aantal van onze professionals gevraagd om verslag te doen over hun werkdag én lees je over hoe een professional van start ging via Galjema Detachering.

Lees meer

Zo ging Jens aan het werk via Galjema Detachering:

"Na het afronden van mijn HBO-opleiding Elektrotechniek wist ik niet precies wat voor werk ik wilde doen. Op aanraden van mijn vader heb ik contact opgenomen met Galjema Detachering doordat het bedrijf waar hij werkt vaker mensen via Galjema mensen in dienst had genomen. Bij de eerste kennismaking heb ik uitgelegd wat mijn interesses en wensen zijn. Vervolgens is men direct aan de slag gegaan om een passend bedrijf te vinden. Na zes gesprekken bij verschillende bedrijven bleek dat het eerste bedrijf het beste bij mij paste. Zo hebben we binnen een paar weken een fijne werkplek en een passende functie gevonden waar ik nu een vast contract heb mogen ondertekenen. Al met al ben ik zeer tevreden met de fijne samenwerking en professionele aanpak van Team Galjema!"

Nico aan het woord

Hoe ziet de dag van een coördinator in het Franciscus Vlietland Ziekenhuis eruit? Onze werknemer Nico Henderson vertelt je meer over een dag aan de slag!

‘s Ochtends vroeg om 07:00u begint de dag. Samen met de twee andere coördinatoren van de E en het GBS nemen we onder het genot van een kopje koffie de systemen onder de loep. We bekijken hoe de installaties zich gedragen hebben de afgelopen nacht. We informeren de copro (hoofd van de OK’s) of de OK’s klaar zijn voor een nieuwe dag en in gebruik kunnen worden genomen.

Dan komen rond 07:30 u de onderaannemers binnen om de workload door te nemen. Als dat gedaan is kunnen we beginnen met onderhoud of als er meer dringende zaken zijn, hiermee aan de slag gaan. Storingen gaan uiteraard altijd voor!

De monteurs komen om acht uur binnen, want zij gaan langer door. De gang van zaken voor die dag wordt uitvoerig besproken. Wat is de planning? Worden er nog installaties geschakeld die gevolgen kunnen hebben voor de patiënten of de veiligheid van de bezoekers? Normaliter worden alle werkzaamheden met de desbetreffende verpleegafdeling van te voren overlegd en goed afgestemd, zodat zij en de patiënten er geen last van hebben.

Toen ik een jaar geleden startte bij het Franciscus Vlietland Ziekenhuis was mijn voorganger met pensioen gegaan en werd mij gevraagd om de planning voor het werktuigkundig onderhoud opnieuw in te regelen. Ook werd het mijn taak om een vaste medewerker van Vlietland klaar te stomen om coordinator W te worden. Dit leek mij een mooie uitdaging! In overleg met het management hebben we besloten wie deze rol zou passen, en hebben we een plan van aanpak gemaakt voor gepaste opleiding. We bepaalden ook meteen in welke tijdspanne dit gerealiseerd kon worden.

Vanaf dat moment liep diegene iedere dag met mij mee, naast zijn KLI-A opleiding. Zo kon hij in de praktijk meteen zien hoe een meerjarige onderhoudsplanning wordt opgesteld, hoe vergaderingen verlopen, hoe we de voortgang van uitbesteed onderhoud bijhouden, hoe we storingen opvolgen en hoe het uitvragen en beoordelen van offertes verloopt. Van kleine tot grotere verbouwingen, met de daarbij komende overige disciplines, van zowel bouwkundig als elektrotechnische aard. Alles is voorbij gekomen om mijn opvolger klaar te stomen.

Ondertussen zitten mijn werkzaamheden bij het Franciscus Vlietland erop en ga ik dankzij Galjema ook weer met veel plezier de volgende uitdaging bij een andere opdrachtgever tegemoet.

 

 

Hans aan het woord

Hoe ziet de dag van een engineer/calculator Elektrotechniek bij een groot installatiebedrijf eruit? Onze werknemer Hans Westerduin vertelt je meer over een dag aan de slag!

In deze functie verloopt een werkdag nooit langs een vast stramien. Gedurende de dag komen er diverse vragen van collega’s voorbij, zowel intern als vanuit het veld, over het installeren van elektrische apparatuur. Dat kan betrekking hebben op het bepalen van de benodigde voedingskabel, het bepalen van de toe te passen beveiligingen en het aanpassen of uitbreiden van de betrokken verdeelinrichting. Bij voorkeur geven we à la minute terugkoppeling, zodat vandaag de materialen besteld kunnen worden, voor het installeren de volgende dag.

Een greep uit de vele projecten waar Hans mee te maken heeft:
Project 1: Het engineeren en calculeren inzake vervangen van alle Uninterruptible Power Supply opstellingen bij één van de grootste internationale containerterminal-werkmaatschappijen, op de 2e Maasvlakte te Rotterdam. Dit project draait om het opzetten van een totaalplanning, inclusief de engineering en calculatie, met betrekking tot het uitvoeren van groot onderhoud aan de hoofdverdeelinrichting, de twee transformatoren 1.000 kVA 23 kV en de Xiria midden spanningsverdeler, verloopt op locatie van een hoofdbureau van Politie in de regio Rotterdam.

Project 2: Dit project staat in het teken van onderhoud aan de 5 stuks vermogensautomaten in de hoofdverdeler, variërend van 800 tot 1.600 A, het vervangen van eventuele defecte of versleten onderdelen en het doorstromen van de automaten. Om de preferente verdeelinrichtingen in het complex in de lucht te houden, plaatsen we een twinset noodstroomaggregaat van 2 x 200 kVA en een interim verdeler voor het overnemen van de tien strengen in het gebouw. Van de opdrachtgever krijgen wij exact 48 uur om deze werkzaamheden tot een goed einde te brengen, waardoor wij dus met 4 teams en de inzet van vijf onderaannemers, opeenvolgend het geheel afronden.

Project 3: Een uitvraag uit de vastgoedsector voor het vervangen van de huidige fluorescentie armaturen door LED armaturen. Dan heb je rekening te houden met de EIA regeling (Energie Investering Aftrek). Dat is een belangrijke factor, waarbij zo’n 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen in mindering worden gebracht op de fiscale winst. In combinatie met het Organic Response systeem, kan ook een aanzienlijke reductie worden verkregen van de CO2 uitstoot, van rond de 70%.
 

Meer weten?

Laten we kennis maken!

Bel mij terug

Hi There

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Galjema Rotterdam B.V. maakt gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk voor je te laten werken. Zo ervaar jij geen gedoe.